Άνω κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ…

Η παιδαριώδης διαχείριση του θέματος με το σπίτι στο παράκτιο μέτωπο ανέδειξε την προχειρότητα με την οποία η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις και την ανεπάρκεια της επικοινωνιακής ομάδας για άμεση αντίδραση.

Μπορεί το ύφος και ο τόνος του κ. Τσίπρα να προκάλεσαν μία ελαφρά συσπείρωση του πυρήνα του κομματικού του ακροατηρίου, εντούτοις τα επί της ουσίας επιχειρήματα προκάλεσαν προβληματισμό και γέλια σε όλους τους σκεπτόμενους πολίτες (ανάμεσα τους και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ) που βλέπουν έναν εν δυνάμει πρωθυπουργό να τους αντιμετωπίζει ως λωτοφάγους.

Την ίδια ώρα το απόλυτο μπάχαλο στο εσωτερικό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προκάλεσε η πρωτοβουλία Σπίρτζη να καταθέσει τροπολογία για την καταβολή bonus στους αστυνομικούς λόγω των συνεπειών της πανδημίας.

Στις συνεχόμενες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του κόμματος και στη Βουλή, η εσωκομματική αντιπολίτευση και η αριστερή πτέρυγα βρήκαν μία καλή ευκαιρία να σηκώσουν μπαϊράκι, απορρίπτοντας διαρρήδην την ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, στέλνοντας μ’ αυτό τον τρόπο και ένα μήνυμα στην ηγετική ομάδα που σχετίζεται πρωτίστως με την υπεράσπιση του γνωστού DNA του παλιού ΣΥΡΙΖΑ του 4%.

Μέσα σ’ αυτό το δυσμενές κλίμα, η εικόνα που παρουσιάζει η Κουμουνδούρου είναι τραγική, απόρροια της ανικανότητας της ηγεσίας να εμπνεύσει τους πολίτες και της απουσίας ενός συγκροτημένου σχεδίου που θα μπορούσε να πάει τη χώρα στην επόμενη μέρα.