Ανήλικος γρονθοκόπησε καταστηματάρχες στο κέντρο του Βόλου – Νέες σκηνές φαρ ουέστ στην πόλη

Φωτογραφία: Αρχείου

Μετά το απίστευτο περιστατικό που σημειώθηκε προχθές στη Νέα Ιωνία Βόλου, ένα νέο έρχεται να θυμίσει ότι ο Βόλο, μοιάζει με… Άγρια Δύση! Ένας ανήλικος Αλβανικής καταγωγής 16 ετών στις 21.40 το βράδυ της Δευτέρας κινούμενος με ποδήλατο ως επιβάτης, οδηγούμενο από ημεδαπό επίσης 16 ετών και ακολουθούμενος από Έλληνες 17, 14 και 17 ετών, άρχισε να εξυβρίζει περαστικό άντρα, ο οποίος τράπηκε σε φυγή.

Στη συνέχεια 47χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος της οδού Ιάσονος, αφού διαπίστωσε εν λόγω περιστατικό, εξήλθε της επιχείρησης του, κάνοντας παρατήρηση στον ανωτέρω ανήλικο δράστη, προκειμένου να σταματήσει, πλην όμως αυτός στράφηκε κατά αυτού, εξυβρίζοντας τον και προκαλώντας του σωματικές βλάβες, στο πρόσωπο με τις γροθιές του. Εν συνεχεία, 33χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος ευρισκόμενος εντός του καταστήματός του, αφού αντιλήφθηκε το επεισόδιο, άμεσα κατέτρεξε να τους χωρίσει, εντούτοις δράστης εναντιώθηκε και κατ’ αυτού, εξυβρίζοντάς τον και χτυπώντας τον, ομοίως με γροθιές στο πρόσωπο.  Ακολούθως, (α) δράστης με τη γροθιά του έσπασε τζαμαρία εισόδου παρακείμενου καταστήματος και τράπηκε σε φυγή, μαζί με τους ετέρους ανήλικους φίλους του, όμως λόγω τραυματισμού του στο δεξί χέρι, ένεκα της προγενέστερης θραύσης του υαλοπίνακα, μετέβη, με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Νοσοκομείο Βόλου.

Το περίεργο είναι ότι οι παθόντες μηνύθηκαν από τους δράστες  για τα αδικήματα της εξύβρισης, της σωματικής βλάβης αδύναμων ατόμων, της ψευδούς καταμήνυσης και της απειλής. Ο ανήλικος δράστης μετά της μητέρας του ημεδαπής 36 ετών  συνελήφθησαν για τα αδικήματα της εξύβρισης, της ψευδούς καταμήνυσης, της σωματικής βλάβης και της απειλής.