-Οι Λαζαρίνες έδωσαν ακόμα μια χρονιά το παρόν στην Πύλη όπου κορίτσια μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου Πύλης ,τραγούδησαν τα κάλαντα του Λαζάρου τηρώντας πιστά το έθιμο παρουσία αρκετών γονιών και δασκάλων που κατέκλυσαν τον χώρο.
-Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Παρασκευή 11/4 παραμονή του Λαζάρου στις 12μ.μ. στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Πύλης την οποία οργάνωσε ο Δήμος Πύλης με το Τμήμα Πολιτισμού, σε συνεργασία με τα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία του Δήμου.
Εντυπωσίασαν για μία ακόμα φορά με την εμφάνισή τους οι μικρές Λαζαρίνες με τα πανέμορφα καλαθάκια στολισμένα με πολύχρωμα και ποικίλα λουλούδια, δημιουργώντας μία ανοιξιάτικη πασχαλινή ατμόσφαιρα με σύμμαχο ένα λαμπρό ήλιο.
Την παραπάνω γιορτή παρουσίασε ο Κώστας Λέλος αφού αναφέρθηκε ολίγοις στο έθιμο του Λαζάρου που έχει τις ρίζες του από πολύ παλαιά, κάλεσε στο βήμα τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κων/νο Μαράβα ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής..
Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση στέκομαι σήμερα ανάμεσά σας και σας καλωσορίζω στην όμορφη αυτή εκδήλωση, που είναι αφιερωμένη στο έθιμο της παράδοσης μας –τις Λαζαρίνες για να τιμήσουμε όλοι μαζί έναν από τους πιο όμορφους κρίκους της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Εσείς οι μικρές Λαζαρίνες με την παρουσία σας σήμερα μας γεμίζετε ελπίδα και χαρά. Μας δείχνετε πως η παράδοση όχι μόνο δεν ξεχνιέται αλλά συνεχίζεται από γενιά σε γενιά- μέσα από τα δικά σας βήματα και τις δικές σας φωνές.
Θέλω επίσης να συγχαρώ από καρδιάς τους δασκάλους και τους γονείς σας πο με αγάπη και φροντίδα σας καθοδηγούν.
Τελειώνοντας ο κ. Μαράβας τόνισε στον Δήμο Πύλης είμαστε περήφανοι που κρατάμε αυτές τις παραδόσεις ζωντανές.
Και το έθιμο των Λαζαρίνων που αναβιώνει κάθε χρόνο είναι μια από τις ωραιότερες αποδείξεις της πολιτιστικής μας συνέχειας. Σας εύχομαι Καλή Ανάσταση και καλώ Πάσχα.
Χαιρετισμό έκανε και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού κ. Βάσω Παλλαντζά.
Ακολούθησαν τα κάλαντα του Λαζάρου που τραγούδησαν με μοναδικό τρόπο οι Λαζαρίνες των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Πύλης, Γόμφων, Λυγαριάς, Παλαιομοναστήρου, Πηγής, Φήκης και Ελάτης.
Στην συνέχεια μοιράστηκαν λαχνούς σε όλα τα παιδιά και οι τρείς τυχερές Λαζαρίνες κέρδισαν από Τάμπλετ προσφορά του Δήμου Πύλης. Τέλος προσφέρθηκαν σε όλα τα παιδιά αναψυκτικά και άλλα εδέσματα.
-Ο Δήμος Πύλης ευχαριστεί θερμά του χορηγούς της εκδήλωσης τις επιχειρήσεις Βιολάντα- Κλιάφας -Τρίκκη –και Χαντζής (Αρτοποιεία).
Παρόντες ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών κ. Αθ. Κωστάκης, Παιδείας –Τουρισμού κ. Κων/νος Πλαστήρας, Αυτεπιστασίας Τεχνικών έργων-Ηλεκτρισμού και Παιδικών χαρών κ. Παν. Τσόλας, Υγείας κ. Χαρά Καλιώρα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Μάκης Παπαγεωργίου και ο κ. Γεώργιος Αναγνώστου.