Αγωνιστικό Κάλεσμα προς τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού Τρικάλων

Αγωνιστικό Κάλεσμα προς τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού Τρικάλων

Για Μέτρα Προστασίας του Αγροτικού Εισοδήματος Τώρα!

Με μείωση του Κόστους Παραγωγής & Κατώτερες Εγγυημένες Τιμές

Συνάδελφοι

            Απευθύνουμε το αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους εσάς τους  βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού μας ,γιατί η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο , απ’ όπου κι αν την πιάσουμε.

          Οι αντιλαϊκές – αντιαγροτικές πολιτικές της κυβέρνησης και των προηγούμενων, η Κ.Α.Π. της Ε.Ε. μας διώχνουν από τις καλλιέργειες και την παραγωγή. Τα αντιλαϊκά μέτρα και η πολιτική τους μας οδηγούν στη φτώχια, την ανέχεια και τον ξεκληρισμό.

Ταΐζουν με ζεστό χρήμα τους εμποροβιομηχάνους και τους τραπεζίτες, που μας ξεζουμίζουν για να αυγατίσουν τα κέρδη τους και πετάνε κάποια ψίχουλα ( στάχτη στα μάτια) σ’ εμάς, όταν βέβαια περισσεύουν από το καρβέλι και όλα αυτά τα βαφτίζουν Ανάπτυξη.

           Τα ερωτήματα που βασανίζουν τον καθένα μας είναι πολλά:

•                     Πως θα σταθούμε στα πόδια μας να ζήσουμε τις οικογένειές μας; Πως θα καλλιεργήσουμε φέτος με την τεράστια αύξηση στο κόστος παραγωγής; Με τι τιμές θα πουλήσουμε τα προϊόντα μας;

•                     Όταν το πετρέλαιο και τα καύσιμα – το ρεύμα ( αγροτικό και οικιακό )οι ζωοτροφές, τα σπόρια– λιπάσματα, συνολικά τα αγροτικά μέσα και εφόδια  έχουν διπλασιαστεί  και τριπλασιαστεί;

•                     Όταν το οικογενειακό κόστος ζωής στα βασικά είδη κατανάλωσης μέρα τη μέρα συνεχώς αυξάνονται;

•                     Όταν οι τιμές των προϊόντων που παράγουμε (παρά τη φετινή συγκυρία) παραμένουν εξευτελιστικές; Δεν καλύπτουν ούτε καν το κόστος παραγωγής.

•                     Τι θα γίνει με τα μέτρα προστασίας της παραγωγής και της ζωής μας; Θα συνεχίσουμε να πνιγόμαστε το Φθινόπωρο και το Χειμώνα και να καιγόμαστε το Καλοκαίρι, χωρίς νερό; Θα συνεχιστεί η ίδια κατάσταση με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ (που τον χρυσοπληρώνουμε) χωρίς να καλύπτει όλες τις ζημιές και νόσους, και να μην αποζημιώνει ούτε έγκαιρα, ούτε δίκαια στο 100% και να βάζει μια σειρά από κόφτες στις αποζημιώσεις;

•                     Τι θα γίνει με την φορολογία και τα διάφορα χαράτσια ΕΝ.Φ.Ι.Α. κ.λ.π.; Θα συνεχίσουν να μας γδέρνουν;

            Συνάδελφοι, για όλους αυτούς και για μια σειρά άλλους λόγους που κάνουν τη ζωή μας κόλαση, λέμε φτάνει πια, δεν πάει άλλο, το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο. Τέρμα στην κοροϊδία και στα ψέματα της κυβέρνησης.

Η οργή μας να γίνει συνειδητός – διεκδικητικός και οργανωμένος αγώνας, να ανατρέψουμε την βάρβαρη πολιτική που μας έφτασε στο αμήν. Μαζικά και δυναμικά, μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους και την Ομοσπονδία δυναμώνουμε τον αγώνα μας.

Συντονιζόμαστε με όλους τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους σε Πανελλαδικό επίπεδο όπως αποφασίστηκε στην Πανελλαδική Σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών στη Νίκαια της Λάρισας τον περασμένο Δεκέμβρη.

            Στο δρόμο του αγώνα να διεκδικήσουμε:

• Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων μας στη λαϊκή κατανάλωση.
• Εδώ και τώρα μείωση του κόστους παραγωγής.

–         Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές.

–         Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.

–         Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια.

–         Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια και σε βασική είδη των αναγκών της λαϊκής   οικογένειας.

•  Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή στη γεωργία και το ζωικό κεφάλαιο στην κτηνοτροφία. Όσοι παράγουν και είναι πραγματικοί αγρότες και κτηνοτρόφοι αυτοί να παίρνουν τις επιδοτήσεις. Έγκαιρη χορήγηση των ενισχύσεων σε μια δόση χωρίς παρακρατήσεις. Να είναι ακατάσχετες.

•  Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το όργιο παραβιάσεων και εξαπάτησης που γίνεται από τις «πύλες της κολάσεως» του ΟΣΔΕ σε βάρος των αγροτών και κτηνοτρόφων ώστε κάποιοι επιτήδειοι  να στήνουν χορό εκατομμύριων ευρώ στις πλάτες μας ,παίζοντας με το εθνικό απόθεμα, τις εκτάσεις, τους βοσκότοπους.  Οι δηλώσεις του ΟΣΔΕ να γίνονται δωρεάν και με έλεγχο με την ευθύνη των δομών του
Υπουργείου.    Να αποσυνδεθούν οι ενισχύσεις στην κτηνοτροφία από τα βοσκοτόπια. Να μην έχει αναδρομική ισχύ η σχετική ΚΥΑ.

•  Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφαλαίο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100% με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
•  Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος όσων αγροτών έχουν πληγεί από παγετό, καύσωνα και πλημμύρες.
•  Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, χωραφιού, στάνης. Κανένα σπίτι και γεώτρηση χωρίς ρεύμα.

●     Κανένα αρδευτικό έργο με ΣΔΙΤ που μετακυλούν ένα υπερδιογκωμένο κόστος στους αγρότες και στα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα για τα υπερκέρδη κατασκευαστικών ομίλων και τραπεζών.
●  Άμεση υλοποίηση  όλων των απαραίτητων αντιπλημμυρικών, αποστραγγιστικών, εγγειοβελτιωτικών, αντιδιαβρωτικών έργων για να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία των αγροτοκτηνοτρόφων. Να υλοποιηθεί άμεσα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας που θα εκπονηθεί με ευθύνη του κράτους, με γενναία κρατική χρηματοδότηση.

●  Άμεση ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, των Κέντρων Υγείας και των Αγροτικών Ιατρείων.

●   Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων μας –Να σταματήσουν τώρα τα «Αγροτοδικεία».

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων

    “Η Άνοιξη”     ΓΕΝΑΡΗΣ  2022