ΑΓΙΑ ΜΕΤΕΩΡΑ: Διάκονος χειροτονήθηκε ο Μοναχός Σάββας Βαρλααμίτης

Διάκονος χειροτονήθηκε ο Μοναχός Σάββας Βαρλααμίτης, σήμερα Κυριακή Θ΄ Ματθαίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.κ. Θεόκλητος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στο Καθολικό της Παναγιοσκέπαστης Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων – Βαρλαάμ, των Αγίων Μετεώρων.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν Πατέρες και άλλων Μονών της Αγίας Λιθουπόλεως.

Το ιερό αναλόγιο λάμπρυνε με την ιεροπρεπή ψαλμωδία του Βυζαντινός Χορός με χοράρχη τον κ. Δημήτριο Μπαλαγεώργο.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τον νεοχειροτονηθέντα εξέφρασε μόνον τις ευχές καθώς όπως τόνισε τις συμβουλές και τις παραινέσεις τις γνωρίζει καθώς βρίσκεται σε ένα Ιερό τόπο κοντά σε ένα αγιασμένο Γέροντα ο οποίος του δείχνει το δρόμο που πρέπει να βαδίσει προς την αγιότητα και τον παράδεισο.

Του ευχήθηκε ο Θεός να του χαρίζει την χαρά που έλαβε σήμερα να την έχει για όλη του την ζωή και προσέθεσε «το Πνεύμα το Άγιο το οποίο θα εισέλθει μέσα στην καρδία σου, να ανακαινίσει πλήρως τη ζωή σου και αυτόν τον ανακαινισμό να τον εκπέμπεις και να τον μεταδίδεις σε αυτούς που θα σε αντικρίζουν».

Εν κατακλείδι, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητος ευχήθηκε στον νέο Διάκονο ο Θεός να τον χαριτώνει και να του δίνει την δύναμη η οποία χρειάζεται στη νέα διακονία του.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ισίδωρος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ.κ. Θεόκλητο, εκφράζοντας την βαθύτατη ευγνωμοσύνη του για την αγάπη του απέναντι στην Αδελφότητα και ευχήθηκε ο Πανάγαθος Θεός να ευλογεί την Αρχιερατεία του.