Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εγκαινιάζεται την Πέμπτη 23 Ιουλίου το βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65, μήκους 46 χιλιομέτρων, που συνδέει τον Ανισόπεδο Κόμβο Καλαμπάκας με τον κόμβο της Εγνατίας Οδού στο Κηπουριό Γρεβενών.
Με την παράδοση του συγκεκριμένου τμήματος ολοκληρώνεται πλέον ο Ε65 σε όλο το μήκος του, συνολικά 182,1 χιλιομέτρων, δημιουργώντας έναν σύγχρονο οδικό άξονα που συνδέει την ΠΑΘΕ με την Εγνατία Οδό και διευκολύνει τις μετακινήσεις μεταξύ Ανατολικής και Βορειοδυτικής Ελλάδας.
Η λειτουργία του νέου αυτοκινητόδρομου αναμένεται να μειώσει σημαντικά τους χρόνους διαδρομής, καθώς η πρόσβαση από τη Δυτική Μακεδονία προς την Αθήνα θα είναι έως και δύο ώρες ταχύτερη. Ενδεικτικά η διαδρομή από τα Γρεβενά θα πραγματοποιείται σε περίπου 4 ώρες, ενώ από την Κοζάνη και την Καστοριά σε περίπου 4 ώρες και 30 λεπτά.
Ο Ε65 θεωρείται έργο στρατηγικής σημασίας για τις μεταφορές, την οδική ασφάλεια και την περιφερειακή ανάπτυξη, καθώς ενισχύει τη συνδεσιμότητα της Δυτικής Ελλάδας με τα μεγάλα εθνικά οδικά δίκτυα.
👁️ Το άρθρο αυτό προβλήθηκε 1030 φορές.












































