Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2026
Farkadonaday.gr
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Παραπολιτικά
  • Επιχειρείν
  • Ελλάδα
  • Διεθνή
  • Κοινωνικά
  • Διάφορα
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Παραπολιτικά
  • Επιχειρείν
  • Ελλάδα
  • Διεθνή
  • Κοινωνικά
  • Διάφορα
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Farkadonaday.gr
No Result
View All Result

Δ.Παπαστεργίου: «Ο νέος εθνικός υπερυπολογιστής ΔΑΙΔΑΛΟΣ έχει ήδη συναρμολογηθεί πλήρως και βρίσκεται στο στάδιο των τελικών δοκιμών, πριν από τη μεταφορά και την εγκατάστασή του στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου»

2 Μαρτίου 2026
in Τοπικά
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Η Κρήτη εξελίσσεται σε κόμβο τεχνολογίας και καινοτομίας»
Share on FacebookShare on Twitter

Ο ΔΑΙΔΑΛΟΣ, ο νέος υπερυπολογιστής που αναμένεται να μεταμορφώσει το ερευνητικό και καινοτομικό τοπίο της Ελλάδας, μπαίνει πλέον στην τελική φάση της υλοποίησής του: το σύνολο του συστήματος έχει ήδη συναρμολογηθεί στο εργοστάσιο της HPE στην Τσεχία και βρίσκεται υπό πλήρη τεχνικό έλεγχο πριν τη μεταφορά του στον τελικό χώρο εγκατάστασης, στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

   Ήδη, οι πρώτες φωτογραφίες του νέου υπερυπολογιστή ΔΑΙΔΑΛΟΣ, είδαν το φως της δημοσιότητας και δημιουργούν ρίγη ανυπομονησίας σε όλους εκείνους που αναμένουν την έναρξη λειτουργίας του, στις εγκαταστάσεις του Λαυρίου. Εγκαταστάσεις που όπως φαίνεται και στο φωτογραφικό υλικό, διαμορφώνονται προκειμένου να τον υποδεχτούν μέσα στο καλοκαίρι.

   Πρόκειται για μια πολύ σύνθετη κατασκευή ειδικών cabinets με απευθείας υδρόψυξη και υψηλές προδιαγραφές ισχύος, που ενσωματώνει πάνω από 2.000 ισχυρά superchips NVIDIA Grace Hopper (GH200), σχεδιασμένα ειδικά για μεγάλες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

   Στα εργαστήρια της HPE γίνονται αυτή την περίοδο εκτεταμένες δοκιμές λειτουργίας των επιμέρους μονάδων και της αλληλεπίδρασής τους ως ενιαίο σύστημα, ώστε πριν από τη μεταφορά και την εγκατάσταση στο Λαύριο να έχει τεκμηριωθεί η σταθερότητά του και η απόδοσή του υπό πραγματικά φορτία εργασίας.

   Το έργο χρηματοδοτείται σε φάσεις: η «Φάση Α» καλύπτεται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με συνολικό ποσό 29.200.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Η «Φάση Β» προβλέπει αναβάθμιση του υπερυπολογιστή ΔΑΙΔΑΛΟΣ με χρηματοδότηση από το EuroHPC Joint Undertaking, κατά μέγιστο ποσό 12.679.900,75 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Η συνολική επένδυση σε επίπεδο εξοπλισμού, εγκατάστασης, υποδομών ψύξης και παροχής ισχύος, καθώς και η δημιουργία του AI Factory συνοδεύεται από πρόσθετα κόστη υποστήριξης, λειτουργίας και ανθρωπίνου δυναμικού που διασφαλίζουν τη βιώσιμη λειτουργία της πλατφόρμας μακροπρόθεσμα.

   «Ο νέος εθνικός υπερυπολογιστής ΔΑΙΔΑΛΟΣ έχει ήδη συναρμολογηθεί πλήρως και βρίσκεται στο στάδιο των τελικών δοκιμών, πριν από τη μεταφορά και την εγκατάστασή του στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου. Δεν πρόκειται για ένα ακόμη τεχνικό έργο. Πρόκειται για μια στρατηγική επένδυση εθνικής σημασίας που τοποθετεί τη χώρα μας στον σκληρό πυρήνα της ευρωπαϊκής υπολογιστικής και τεχνολογικής ισχύος. Σε μια εποχή όπου η Τεχνητή Νοημοσύνη και τα δεδομένα καθορίζουν την οικονομική και γεωπολιτική επιρροή, η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι απλός καταναλωτής τεχνολογίας. Ο ΔΑΙΔΑΛΟΣ μας δίνει τη δυνατότητα να παράγουμε γνώση, καινοτομία και εφαρμογές υψηλής προστιθέμενης αξίας εδώ, στη χώρα μας», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

   Και συνέχισε: «Ως υπολογιστικός πυρήνας του AI Factory Pharos, θα προσφέρει σε νεοφυείς επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και δημόσιους φορείς πρόσβαση σε προηγμένες υποδομές που μέχρι σήμερα ήταν προνόμιο λίγων κρατών. Από την υγεία και τη βιώσιμη ανάπτυξη έως την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις ώστε η Ελλάδα να διαμορφώνει -και όχι απλώς να ακολουθεί- τις εξελίξεις. Με τον ΔΑΙΔΑΛΟ οικοδομούμε έναν νέο πυλώνα ψηφιακής κυριαρχίας. Κάνουμε πράξη την επιλογή μας για μια οικονομία γνώσης, τεχνολογίας και εξωστρέφειας, με ουσιαστικό και ενεργό ρόλο στο ευρωπαϊκό οικοσύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης».

   Με βάση τις μετρήσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, ο ΔΑΙΔΑΛΟΣ αναμένεται να φθάσει σε υπολογιστική ισχύ άνω των 89 τετράκις εκατομμυρίων αριθμητικών πράξεων ανά δευτερόλεπτο (89·10^15 FLOPS σε διπλή ακρίβεια). Σε σχέση με οικιακούς υπολογιστές και τυπικά επαγγελματικά συστήματα, αυτό αντιστοιχεί σε πολλαπλάσια ταχύτητας που μετριέται σε εκατομμύρια φορές, γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να εκτελεί σε ώρες ή ημέρες υπολογιστικά προβλήματα που σε συμβατικά μηχανήματα απαιτούν εβδομάδες ή μήνες. Η εγκατάσταση του ΔΑΙΔΑΛΟΥ στην Ελλάδα σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ένα τόσο ισχυρό σύστημα φιλοξενείται στη χώρα και αναμένεται να τοποθετήσει το ΕΜΠ και το Λαύριο ανάμεσα στις κορυφαίες υπολογιστικές υποδομές της Ευρώπης, σε επίπεδο περιφερειακού κόμβου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

   Η οργάνωση και λειτουργία του συστήματος δεν περιορίζεται στην «μηχανή». Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη υποδομή όπου ο υπερυπολογιστής θα αποτελέσει την καρδιά του Pharos, ενός AI Factory που θα παρέχει το service layer: κανόνες πρόσβασης, υποστήριξη, εργαλεία, διαχείριση δεδομένων και ανθρώπινη τεχνογνωσία. Το Pharos στοχεύει να κάνει την υπερυπολογιστική ισχύ προσιτή σε ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια, νεοφυείς επιχειρήσεις και το δημόσιο, προσφέροντας υπηρεσίες και τεχνική βοήθεια ώστε οι χρήστες να αξιοποιούν τη μεγάλη υπολογιστική ισχύ με ασφάλεια, συμμόρφωση και αποδοτικότητα. Τεχνικά ζητήματα όπως η διαχείριση ευαίσθητων δεδομένων, η ανωνυμοποίηση, η προετοιμασία «AI-ready» datasets και η εφαρμογή σωστών πολιτικών πρόσβασης θα διαχειρίζονται μέσα από το οικοσύστημα υπηρεσιών του Pharos, μειώνοντας τα εμπόδια για επιχειρήσεις και ερευνητές.

   Η πρακτική σημασία της υποδομής είναι άμεση και πολυεπίπεδη. Για τις ελληνικές startups και τις ΜμΕ, ο ΔΑΙΔΑΛΟΣ και το Pharos σημαίνουν πρόσβαση σε υπολογιστική ισχύ και τεχνική υποστήριξη που έως σήμερα ήταν προσιτά μόνο μέσω ακριβών εμπορικών cloud υπηρεσιών ή με σημαντικές καθυστερήσεις πρόσβασης σε διεθνή κέντρα. Αυτό μπορεί να μειώσει το κόστος ανάπτυξης και να επιταχύνει τους κύκλους εκπαίδευσης και βελτιστοποίησης μοντέλων ΤΝ, επιτρέποντας ταχύτερη μετάβαση από proof-of-concept σε λειτουργικά πρωτότυπα και πιλοτικές εφαρμογές σε τομείς όπως η υγεία, οι δημόσιες υπηρεσίες, η ενέργεια και το περιβάλλον. Τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά ιδρύματα αποκτούν πρόσβαση σε υποδομές για σύνθετες προσομοιώσεις και μεγάλης κλίμακας πειράματα, μειώνοντας την ανάγκη αποστολής φορτίων σε ξένες πλατφόρμες και ενισχύοντας τις δυνατότητες συνεργασίας με τη βιομηχανία.

   Στον τομέα της υγείας, για παράδειγμα, μια ελληνική startup θα μπορεί να εκπαιδεύσει γρήγορα μεγάλα μοντέλα που ιεραρχούν εικόνες από επείγοντα περιστατικά -ακτινογραφίες ή αξονικές- και να ενσωματώσει εργαλεία ανωνυμοποίησης και ασφαλούς διαχείρισης δεδομένων, προκειμένου να δοκιμάσει και να επικυρώσει κλινικές εφαρμογές πολύ πιο γρήγορα από ό,τι ήταν πρακτικά εφικτό έως σήμερα. Στον δημόσιο τομέα, η πρόσβαση σε υπολογιστική ισχύ σε εθνική κλίμακα ανοίγει δυνατότητες για βελτιωμένη ανάλυση δεδομένων, γρήγορη ανταπόκριση σε κρίσεις, βελτιστοποίηση ενεργειακών δικτύων και εφαρμογές για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαχείριση φυσικών πόρων.

   Ο ΔΑΙΔΑΛΟΣ δεν θα λειτουργεί απομονωμένα: εντάσσεται σε ένα ευρωπαϊκό οικοσύστημα AI Factories και υπολογιστικών κόμβων, ενισχύοντας διασυνδέσεις με γειτονικές χώρες μέσω «αντένων» του Pharos, γεγονός που αναβαθμίζει τη γεωπολιτική και τεχνολογική θέση της Ελλάδας στην περιοχή. Η λειτουργία σαν περιφερειακός κόμβος αναμένεται να προσελκύσει συνεργασίες, να διευρύνει την κοινότητα χρηστών και να αυξήσει την κλίμακα των έργων που μπορούν να αναπτυχθούν από ελληνικά πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα και επιχειρήσεις.

   Η διαδικασία εγκατάστασης και πλήρους λειτουργίας έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα: ο ΔΑΙΔΑΛΟΣ θα εγκατασταθεί στο Λαύριο το καλοκαίρι του 2026, ενώ η πλήρης λειτουργία και παροχή υπηρεσιών προς το οικοσύστημα καινοτομίας της χώρας μέσω του Pharos αναμένεται το φθινόπωρο του 2026. Το έργο υλοποιείται υπό την αιγίδα του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET), με επιστημονική και διοικητική εποπτεία από στελέχη του χώρου, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι καθηγητές και εκπρόσωποι σε ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το EuroHPC, αλλά και του ΕΜΠ. Η στενή συνεργασία ακαδημαϊκών, τεχνικών και διοικητικών φορέων καθώς και η εμπλοκή χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΕ και της ελληνικής δημόσιας διοίκησης επιδιώκουν να διασφαλίσουν ότι η επένδυση θα αποδώσει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για την οικονομία και την έρευνα.

   Παρά τα προφανή οφέλη, το εγχείρημα δεν στερείται προκλήσεων: η διαχείριση υψηλής ενεργειακής κατανάλωσης και η ανάγκη για αξιόπιστη και επεκτάσιμη ψύξη σε κέντρο που φιλοξενεί υδρόψυκτα cabinets απαιτεί αυστηρό σχεδιασμό υποδομών και συντήρησης. Επιπλέον, η ουσιαστική αξιοποίηση της υποδομής προϋποθέτει επένδυση στην εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού, σαφή πλαίσια διαχείρισης δεδομένων και μηχανισμούς δίκαιης πρόσβασης ώστε μικρότερες ομάδες και ΜμΕ να μπορούν να ανταγωνιστούν σε συνθήκες ίσων ευκαιριών. Η βιωσιμότητα της πλατφόρμας μακροπρόθεσμα θα εξαρτηθεί από την ικανότητα δημιουργίας υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας, την προσέλκυση έργων συνεργασίας και την ενσωμάτωση χρηματοδοτικών μοντέλων που στηρίζουν την επιχειρησιακή λειτουργία πέραν της αρχικής επένδυσης.

   Σε τελική ανάγνωση, ο ΔΑΙΔΑΛΟΣ και το Pharos αποτελούν μια στρατηγική επένδυση που στοχεύει να κλείσει χρόνιες τεχνολογικές και υπολογιστικές ελλείψεις στην Ελλάδα. Το εγχείρημα φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα εθνικό κόμβο υπερυπολογιστικής ισχύος και καινοτομίας, ικανό να στηρίξει κορυφαία ερευνητικά προγράμματα, να ενδυναμώσει την ελληνική επιχειρηματικότητα και να αναβαθμίσει τη θέση της χώρας στο ευρωπαϊκό τεχνολογικό τοπίο.

Γιάννης Χατζηδοπαυλάκης

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

👁️ Το άρθρο αυτό προβλήθηκε 3474 φορές.

Πρόσφατα Άρθρα

Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά στο Πετρωτό
Τοπικά

Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά στο Πετρωτό

3 Ιουνίου 2026
0

Φωτιά ξέσπασε υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες στην περιοχή του Πετρωτού, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στο σημείο...

Read more
Φιλανθρωπικό αγώνας ποδοσφαίρου από τους Τρικαλινούς αστυνομικούς για ενίσχυση πυρόπληκτης οικογένειας της Φαρκαδόνας
Παραπολιτικά

Αυτοδιοικητικοί «παίκτες» της Φαρκαδόνας στις εκλογές της ΕΠΣ Τρικάλων

3 Ιουνίου 2026
0

Στις αρχαιρεσίες της ΕΠΣ Τρικάλων για την 4η Ιουνίου 2026, έντονη είναι η παρουσία προσώπων από τον χώρο της αυτοδιοίκησης,...

Read more
Ανοιχτά Δημοτικά και Γυμνάσια στις «κόκκινες» περιοχές
Τοπικά

Εξετάσεις για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού στις 10 Ιουνίου

3 Ιουνίου 2026
0

Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων ανακοινώνεται όσοι υπέβαλαν αίτηση καθώς και όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις για την...

Read more
Κοντοτόλη: «Περηφάνια και συγκίνηση για τις μεγάλες επιτυχίες των αθλητών των Special Olympics Τρικάλων»
Τοπικά

Κοντοτόλη: «Περηφάνια και συγκίνηση για τις μεγάλες επιτυχίες των αθλητών των Special Olympics Τρικάλων»

3 Ιουνίου 2026
0

Την περηφάνια και τη συγκίνησή της για τις μεγάλες επιτυχίες των αθλητών των Special Olympics Τρικάλων στους Πανελλήνιους Αγώνες που...

Read more
Το μήνυμα της επίσκεψης Τσίπρα….!!!
Παραπολιτικά

Ο Χάιδος στους 300+1

3 Ιουνίου 2026
0

Σε ένα πολιτικό περιβάλλον που αναδιατάσσεται και αναζητά νέα πρόσωπα με κοινωνική αναφορά και εμπειρία από την πραγματική ζωή, η...

Read more
Κορονοϊός: «Έκρηξη» κρουσμάτων στο Διάσελλο
Τοπικά

Ξεκινά η συντήρηση της πλατείας στο παλιό πηγάδι Διασέλλου

3 Ιουνίου 2026
0

Σε απευθείας ανάθεση προχώρησε ο Δήμος Φαρκαδόνας για τη συντήρηση της πλατείας στο παλιό πηγάδι Διασέλλου, με απόφαση του Δημάρχου...

Read more
Νέα παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών ο Λιούτας
Τοπικά

Λιούτας: Κοινή πρωτοβουλία για ειδικό σχήμα στήριξης των κτηνοτρόφων του Νομού Τρικάλων και της Θεσσαλίας

3 Ιουνίου 2026
0

Ο Βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θανάσης Λιούτας, σε συνέχεια των μέχρι σήμερα πρωτοβουλιών του για τη στήριξη του...

Read more
Κουρέτας: Στρατηγική για την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της Καρδίτσας
Ελλάδα

Κουρέτας: Στρατηγική για την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της Καρδίτσας

3 Ιουνίου 2026
0

Την προοπτική μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την ανάδειξη της ιστορίας, του πολιτισμού και της ιδιαίτερης ταυτότητας της Καρδίτσας είχε την...

Read more
Ανακαινίζω 2026: Κάντε την ανακαίνιση του σπιτιού σας με κρατική ενίσχυση και πλήρη υποστήριξη
Επιχειρείν

Ανακαινίζω 2026: Κάντε την ανακαίνιση του σπιτιού σας με κρατική ενίσχυση και πλήρη υποστήριξη

3 Ιουνίου 2026
0

Εάν ενδιαφέρεστε να ενταχθείτε στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω 2026» και θέλετε να λάβετε έγκαιρη ενημέρωση για τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τα απαιτούμενα...

Read more
Απεβίωσε ο Στέφανος Σαπουνάς από την Φαρκαδόνα
Κοινωνικά

Απεβίωσε ο Στέφανος Σαπουνάς από την Φαρκαδόνα

3 Ιουνίου 2026
0

Τον πολυαγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, παππού και αδελφό ΣΤΕΦΑΝΟ ΣΑΠΟΥΝΑ ΕΤΩΝ 74. Θανόντα, κηδεύουμε την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2026 και...

Read more
Συνάντηση του Δημάρχου Παλαμά με τον Διοικητή της ΣΜΥ
Τοπικά

Συνάντηση του Δημάρχου Παλαμά με τον Διοικητή της ΣΜΥ

3 Ιουνίου 2026
0

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου Παλαμά κ. Σωκράτη Δασκαλόπουλου με τον Διοικητή της Σχολής Μονίμων...

Read more
Κόμβος Πλατυκάμπου: Στον δρόμο τα τρακτέρ! Αγανακτισμένοι οι αγρότες
Ελλάδα

Κόμβος Πλατυκάμπου: Στον δρόμο τα τρακτέρ! Αγανακτισμένοι οι αγρότες

3 Ιουνίου 2026
0

Οι αγρότες έβγαλαν τα τρακτέρ τους στον κόμβο του Πλατυκάμπου ως μορφή διαμαρτυρίας στον αγώνα τους. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος τους,...

Read more
“Αφού έχω το ποδήλατό μου”… Και φέτος μεγάλη ποδηλατοβόλτα στα Τρίκαλα
Διάφορα

“Αφού έχω το ποδήλατό μου”… Και φέτος μεγάλη ποδηλατοβόλτα στα Τρίκαλα

3 Ιουνίου 2026
0

Αυξημένη και φέτος η συμμετοχή στην ποδηλατάδα που διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου (3 Ιουνίου)....

Read more
Στα Τρίκαλα «Η Παναγία των Παρισίων: Η εκπληκτική περιπέτεια της αποκατάστασης»
Διάφορα

Στα Τρίκαλα «Η Παναγία των Παρισίων: Η εκπληκτική περιπέτεια της αποκατάστασης»

3 Ιουνίου 2026
0

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στη Λάρισα, σε συνεργασία με το «Μουσείο Τσιτσάνη» και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων, παρουσιάζουν την περιοδική...

Read more
Νεκρός βρέθηκε ο πρόεδρος του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας
Ελλάδα

Τέμπη: Συνεχίζονται αύριο οι τοποθετήσεις επί των παραστάσεων υποστήριξης της κατηγορίας

2 Ιουνίου 2026
0

Με τη συζήτηση επί των δηλώσεων παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας συνεχίζεται αύριο η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των...

Read more
Next Post
Εξαρθρώθηκε σπείρα πορτοφολάδων

Σύλληψη 50χρονου στα Τρίκαλα για κλοπή πορτοφολιού με 400 ευρώ

Εθελοντική αιμοδοσία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σερβωτών

Οργάνωση αιμοδοσίας στην Ενορία Σερβωτών

Απολογισμός Κουρέτα με τα κομβικά έργα του Ν. Λάρισας  – Μια «γροθιά» Περιφέρεια και κοινωνικοί εταίροι

Απολογισμός Κουρέτα με τα κομβικά έργα του Ν. Λάρισας - Μια «γροθιά» Περιφέρεια και κοινωνικοί εταίροι

Αύξηση θητείας στον Στρατό Ξηράς κατά τρεις μήνες – Η εισήγηση του ΚΥΣΕΑ

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Πότε ενεργοποιείται, ποιοι καλούνται -Tι προβλέπει ο νόμος

«Σταθμίζω την κατάσταση»… Το μήνυμα Σαμαρά και τα σενάρια για νέο κόμμα

Ο Σαμαράς και το «δεξιό ρήγμα»

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies
  • Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων
Μέλος του eMedia - Αρ. Μητρώου: 14251

Ο παρών ιστότοπος Farkadonaday.gr δηλώνει ότι είναι συμμορφωμένος με τη σύσταση (Ε.Ε.) 2018//334 της επιτροπής της 1/3/2018 σχετικά με μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
© 2020 farkadonaday.gr

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Παραπολιτικά
  • Επιχειρείν
  • Ελλάδα
  • Διεθνή
  • Κοινωνικά
  • Διάφορα
  • Επικοινωνία