Στο νοσοκομείο του Ρίου, στη ΜΕΘ πιο συγκεκριμένα, νοσηλεύεται ένα 15χρονο παιδί, το οποίο υπέστη θερμοπληξία όσο έκανε πεζοπορία στο Χαλίκι, με αποτέλεσμα να συνιστά τη δεύτερη περίπτωση εν μέσω του επίμονου καύσωνα.
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το παιδί πάσχει από μία ασθένεια που δεν του επιτρέπει να ιδρώνει και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες λόγω καύσωνα, οδήγησαν τον 15χρονο να αισθανθεί αδιαθεσία και να λιποθυμήσει.
Αμέσως τον προσέγγισαν διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι μαζί με γιατρό των διασωλήνωσαν καθ’ οδόν για το νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων. Στο νοσοκομείο οι γιατροί έδωσαν μάχη για να κρατήσουν το παιδί στη ζωή και κατάφεραν να τον σταθεροποιήσουν.
Κρίθηκε αναγκαίο λόγω της κατάστασης του, να μεταφερθεί στο Ρίο για να νοσηλευτεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων. Οι γιατροί στη ΜΕΘ, περιμένουν να περάσει το πρώτο 24ωρο το οποίο θεωρείται κρίσιμο, αν και όπως σημειώνουν με νόημα «οι γιατροί στα Γιάννενα έκαναν εξαιρετική δουλειά και τον κράτησαν στη ζωή».
👁️ Το άρθρο αυτό προβλήθηκε 2018 φορές.