Με επιτυχία ολοκληρώθηκε εχθές η συζήτηση και ψήφιση, ενός νομοσχεδίου τομή, που συζητήθηκε σε αριθμό συνεδριάσεων, όπως και ο κρατικός προϋπολογισμός, γεγονός που φανερώνει την βαρύτητά του. Στην τελική συζήτηση μετείχε ο Πρωθυπουργός και οι υπόλοιποι Πολιτικοί Αρχηγοί και το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με 166 ψήφους.
Η Τρικαλινή Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα, αν και νέα Βουλευτής, σήκωσε επάξια στους ώμους της, ίσως την πιο αιχμηρή από την πλευρά της αντιπολίτευσης, νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, για την οποία δέχθηκε εχθές, τα συγχαρητήρια της Υπουργού κας. Κεραμέως από το βήμα της Βουλής, του Υφυπουργού κ. Συρίγου, αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού.
Κλείνοντας τον κύκλο των εισηγητών με την δευτερολογία της, κατακεραύνωσε τα αντιπολιτευτικά έδρανα, με την δυνατή επιχειρηματολογία και τις στοχευμένες απαντήσεις της…
Πιο συγκεκριμένα, η συζήτηση πήρε έντονη μορφή, όταν διέψευσε τα λεγόμενα του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βερναρδάκη, ο οποίος κατά την ομιλία του ανέφερε πως «Ουσιαστικά η Κυβέρνηση νομοθετεί για μόνο τέσσερα περιστατικά ανομίας εντός των ΑΕΙ, από τον Αύγουστο του 2019 έως και τον Νοέμβριο του 2020».
Ενώ, το έγγραφο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που κατέθεσε ο ίδιος στα Πρακτικά, όπως αποκάλυψε η κα. Παπακώστα: «Μιλά ξεκάθαρα για 206 παραβάσεις στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και στην πέριξ αυτού περιοχή, με πρόσθετα 84 περιστατικά που τελέστηκαν αποκλειστικά, στους εσωτερικούς χώρους του Πανεπιστημίου. Άρα σε ποια 4 μόνο περιστατικά αναφέρεται ο κ. Βερναρδάκης, ας μας εξηγήσει.»
Επιπλέον, στην επιχειρηματολογία του κ. Τσακαλώτου που με ειρωνεία δήλωσε πως οι περισσότεροι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό ή σε κολλέγια, η κα. Παπακώστα απάντησε εμφατικά: «Πονάτε εσείς περισσότερο από εμάς τα Δημόσια Πανεπιστήμια; Οι περισσότεροι από εμάς έχουν σπουδάσει στο ελληνικό Πανεπιστήμιο και το πιο σημαντικό είναι, ότι εκεί επιλέγουμε να σπουδάσουν και τα παιδιά μας. Γι΄αυτό θέλουμε Πανεπιστήμια ανταγωνιστικά, με πτυχία εφάμιλλα των ξένων πανεπιστημίων, αποδεσμευμένα από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, με σύνδεση στην αγορά εργασίας.»
Κλείνοντας την δευτερολογία της τόνισε: «Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων αυτοί που δημιουργούν τα πράγματα και εκείνοι που εμποδίζουν τα πράγματα να συμβούν… Εμείς ενσαρκώνουμε την πρώτη… Εσείς είσαστε όμηροι της δεύτερης.»