υλικά
500 ml φρέσκο γάλα ΟΛΥΜΠΟΣ πλήρες
60 gr ζάχαρη
1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
70 gr σιμιγδάλι ψιλό
1 αυγό
6 φύλλα Βηρυτού
80 gr βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ λιωμένο για τα φύλλα
ζάχαρη άχνη κανέλα
Εκτέλεση
- Βράζουμε το γάλα, με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε ελαφρά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το αυγό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να ενσωματωθεί στην κρέμα.
- Βουτυρώνουμε 5 φύλλα και τα βάζουμε, το ένα επάνω στο άλλο.
- Παίρνουμε άλλο ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε και αυτό και το διπλώνουμε στα τέσσερα.
- Το τοποθετούμε στη μέση των φύλλων που έχουμε απλώσει και προσθέτουμε επάνω του την κρέμα. Διπλώνουμε τα εξωτερικά φύλλα, σκεπάζοντας την κρέμα σχηματίζοντας ένα τετράγωνο.
- Βάζουμε την μπουγάτσα , σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί με το δίπλωμα από κάτω. Αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°Cγια μισή ώρα περίπου μέχρι να πάρει η μπουγάτσα μας ένα χρυσαφένιο χρώμα.
- Μόλις κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.