Κυριακή, 12 Οκτωβρίου, 2025
Farkadonaday.gr
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Παραπολιτικά
  • Επιχειρείν
  • Ελλάδα
  • Διεθνή
  • Κοινωνικά
  • Διάφορα
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Παραπολιτικά
  • Επιχειρείν
  • Ελλάδα
  • Διεθνή
  • Κοινωνικά
  • Διάφορα
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Farkadonaday.gr
No Result
View All Result

Η Λαική Συσπείρωση γα την ειδική συνεδρίαση του Π.Σ Θεσσαλίας για την πανδημία

5 Ιανουαρίου 2021
in Τοπικά
Η Λαική Συσπείρωση γα την ειδική συνεδρίαση του Π.Σ Θεσσαλίας για την πανδημία
Share on FacebookShare on Twitter

Ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας, συγκάλεσε στις 4/1/21 η Νεοδημοκρατική περιφερειακή αρχή, υποτίθεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά αποδείχτηκε μια προσπάθεια εξωραϊσμού της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής από κυβέρνηση και περιφέρεια, με μπόλικο λιβάνισμα του «καλού» περιφερειάρχη, από μεγάλο μέρος επιλεγμένων προσκεκλημένων, διαχειριστών αυτής της πολιτικής.

Αυτό το στημένο σκηνικό, χάλασαν οι παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και των εκπροσώπων των συλλόγων των νοσοκομειακών γιατρών και Κ.Υ των θεσσαλικών νομών, που αναδεικνύουν και αγωνίζονται όλη την περίοδο της πανδημίας, αλλά και πιο μπροστά, για να λυθούν τα μεγάλα και χρόνια προβλήματα της υποστελέχωσης και έλλειψης υποδομών και εξοπλισμού της δημόσιας υγείας, σε σημείο μάλιστα που ο περιφερειάρχης ενοχλήθηκε και απάντησε μόνο στον εκπρόσωπο των νοσοκομειακών γιατρών της Καρδίτσας, από ένα σύνολο, πάνω από 20 ομιλητών.

Μιλώντας στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τάσος Τσιαπλές, ανέφερε τα εξής:

Καλές οι ευχές, αλλά χρειάζονται περισσότεροι μαζικοί λαϊκοί αγώνες για την διεκδίκηση της προστασίας της υγείας και της ζωής μας, αλλά και των οικονομικών, κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που χτυπιούνται, αξιοποιώντας και την πανδημία, για χάρη των κερδών του κεφαλαίου.

Εμείς γι’ αυτό προσπαθούμε, τηρώντας τα μέτρα προστασίας. Πρωτοστατούμε στην οργάνωση της πάλης παντού, στηρίζουμε τους αγώνες και τα αιτήματα των υγειονομικών, αντι για ευχαριστίες και χειροκροτήματα χωρίς αντίκρισμα.

Θεωρούμε απρέπεια του περιφερειάρχη, να πάρει εκνευρισμένος το λόγο για να «επιτεθεί» ειδικά και μόνο στον εκπρόσωπο των νοσοκομειακών γιατρών Καρδίτσας, για τα όσα κριτικά για την πολιτική κυβέρνησης και περιφέρειας έθεσε στην τοποθέτησή του. Σε μια ανοιχτή συνεδρίαση του Π.Σ, που καλέστηκαν διάφοροι φορείς της υγείας και μη, ο περιφερειάρχης είναι υποχρεωμένος να ακούει και την διαφορετική άποψη και όχι επειδή δεν του άρεσε, να αντιδρά έτσι, ενώ καμάρωνε με όσους του χάιδευαν τα αυτιά επί ώρες.

Η πανδημία ανέδειξε με πιο έντονο τρόπο τα τεράστια και χρόνια προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας στη χώρα μας και στη Θεσσαλία, λόγω της υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης του, που δεν αντιμετωπίσθηκαν ούτε τώρα. Η δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ που είπε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, έγινε σε βάρος άλλων κλινικών, μέχρι που το ΓΝΛ έγινε μια νόσου!

Ανέδειξε ότι ο ιδιωτικός τομέας υγείας γιγαντώθηκε με κρατική στήριξη, όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ακόμα και τώρα, που αντι να επιταχθεί, στηρίχθηκε προκλητικά από την κυβέρνηση, με αυξημένα νοσήλια και πελατεία.

Η πολιτική διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, με την μεταβίβαση της ευθύνης στο λαό, αποσκοπούσε στην διάσωση της καπιταλιστικής οικονομίας και όχι στην προστασία της υγείας του λαού, που πλήρωσε και πληρώνει βαρύ τίμημα.

Δυστυχώς αυτήν την πολιτική, στήριξε και η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, κάνοντας «πλάτες» στην κυβέρνηση, που δεν εξασφαλίζει επαρκή κρατική χρηματοδότηση για την πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και τον αναγκαίο εξοπλισμό του δημόσιου συστήματος υγείας, διαφημίζοντας την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για την πρόσληψη 300 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στις δομές δημόσιας υγείας, κάτι που σας καλέσαμε να πείτε πόσοι και που τοποθετήθηκαν, δίχως να απαντήσετε συγκεκριμένα.

Οι έλεγχοι είναι ελάχιστοι έως μηδενικοί σε μεγάλους χώρους δουλειάς (εργοστάσια, Σούπερ μάρκετ, ιδιωτικές κλινικές, τράπεζες), που αποτελούν και χώρους διασποράς του ιού. Τα μέτρα προφύλαξης σε πολλούς χώρους δουλειάς και σε ΜΜΜ είναι λειψά ή και ανύπαρκτα. Τα τέστ έπρεπε να είναι δωρεάν, αλλά πολλά πληρώνονται στον ιδιωτικό τομέα που αναγκάζεται να πάει πολύς κόσμος.

  • Η εξέλιξη της πανδημίας και ένα πιθανό 3ο κύμα της, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με την επίκληση της ατομικής ευθύνης, την καταστολή των λαικών αγώνων και δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση αντί να προσπαθεί να κουκουλώσει την τραγική κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας και τις ευθύνες της, με την προσδοκία του εμβολιασμού, καλλιεργώντας εφησυχασμό, να  αυξήσει γενναία το κονδύλι για την δημόσια υγεία αντί να το μειώνει όπως κάνει στον κρατικό προϋπολογισμό.

Ως Λαική Συσπείρωση, ταχθήκαμε υπέρ της καμπάνιας εμβολιασμού, ώστε να καλλιεργηθεί θετική στάση του λαού απέναντι στον εμβολιασμό με όλα τα επιστημονικά εχέγγυα. Δεν συμφωνούμε όμως, η καμπάνια να γίνεται μέσο πλουτισμού για κάποιους, όπως με την υπογραφή δυο συμβάσεων για την παραγωγή και τις εκπομπές.

  • Επειδή όμως η πανδημία καλά κρατεί και ο εμβολιασμός θα διαρκέσει κάποιους μήνες, εμείς διεκδικούμε από την κυβέρνηση, αυτό που η περιφερειακή αρχή και οι άλλες παρατάξεις αρνηθήκατε να κάνετε, απορρίπτοντας το σχέδιο ψηφίσματος που καταθέσαμε σε προηγούμενη συνεδρίαση.

Να προχωρήσει στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας μαζί με το προσωπικό του, ώστε να τεθεί στη μάχη κατά της πανδημίας κάτω από κρατικό έλεγχο.

Να μονιμοποιήσει όλους τους συμβασιούχους στην δημόσια υγεία και να προχωρήσει με ταχύτατες διαδικασίες στην πρόσληψη χιλιάδων μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και άλλων υπαλλήλων στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Να προχωρήσει στην ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών, δημιουργία νέων κλινικών και κλινών στα δημόσια νοσοκομεία, στην προμήθεια του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, στην ενίσχυση της ΠΦΥ με βάρος στην πρόληψη και με ιδιαίτερη σύνδεση και δράση στους χώρους εκπαίδευσης, στους χώρους δουλειάς και στους τόπους κατοικίας, γιατί τα προβλήματα στη δημόσια υγεία, θα είναι εδώ και μετά το εμβόλιο και μετά την πανδημία.

Να προμηθεύσει άμεσα με επαρκή αριθμό αντιδραστηρίων για δωρεάν τέστ στον πληθυσμό σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Να επιτάξει ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια.

Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τέστ σε χώρους δουλειάς, δομές ηλικιωμένων, ΡΟΜΑ, προσφύγων και γενικά στον πληθυσμό.

Μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζόμενων στους μεγάλους τόπους δουλειάς.

  • Επειδή είμαστε μπροστά στην επαναλειτουργία των σχολείων, επαναφέρουμε τις προτάσεις μας, πέρα από διενέργεια των τέστ και του εμβολιασμού:

Μείωση των μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15, για να προστατευθεί η υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών.

Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, για να καλυφτούν τα μεγάλα κενά και για να υπάρξουν άμεσα περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές.

Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου.

Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού λεωφορείων, για να γίνεται ασφαλής μετάβαση κάθε μαθητή από και προς το σχολείο.

 

  • Τέλος στις δύσκολες συνθήκες για τους ανέργους, εργαζόμενους, μικρούς αγρότες και επαγγελματίες, η κυβέρνηση πρέπει να πάρει ουσιαστικά μέτρα ανακούφισής τους, όπως:

– Την χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης 600 ευρώ σε όλους τους εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ και στους αυτοαπασχολούμενους που δικαιούνται το βοήθημα ανεργίας.

– Την επαναφορά της 13ης & 14ης σύνταξης και του μισθού σε εργαζόμενους που τους κόπηκε.

– Να καταργηθούν οι αντεργατικές – αντιλαϊκές διατάξεις των ΠΝΠ, ο ΕΝΦΙΑ και η βαριά φορολογία εργαζομένων, μικρών αγροτών και ΕΒΕ. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας, καμιά διακοπή ρεύματος, νερού, θέρμανσης σε λαϊκή κατοικία.

– Άμεση στήριξη των αυτοαπασχολουμένων με κατοχύρωση αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ και διαγραφή μέρους χρεών σε τράπεζες και δημόσιο. Κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα για την αξιοπρεπή διαβίωση.

Με ένα τέτοιο πλαίσιο έπρεπε να κινείται και η περιφερειακή αρχή και όχι να στηρίζει την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.  

👁️ Το άρθρο αυτό προβλήθηκε 78 φορές.

Πρόσφατα Άρθρα

Απονομή τιμητικών πλακετών στους κτηνιάτρους για την προσφορά τους στη μάχη κατά της πανώλης των μηρυκαστικών
Ελλάδα

Οι κτηνοτρόφοι «γονατίζουν» από την ευλογιά και την καθυστέρηση των αποζημιώσεων

11 Οκτωβρίου 2025
0

Στα Φάρσαλα βρέθηκε ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, όπου συνομίλησε με κτηνοτρόφους που βλέπουν τις αποζημιώσεις τους να καθυστερούν, την ώρα...

Read more
Βαριά πρόστιμα σε κτηνοτρόφους που προκαλούν ζημιές σε καλλιέργειες
Ελλάδα

Συνέλλαβαν γυναίκα κτηνοτρόφο στην Λάρισα γιατί βοσκούσε τα κατσίκια της ένα χιλιόμετρο μακριά από τον στάβλο!

11 Οκτωβρίου 2025
0

Στο κρατητήριο οδηγήθηκε μία γυναίκα κτηνοτρόφος χθες Παρασκευή γιατί βοσκούσε τα κατσίκια της ένα χιλιόμετρο μακριά από τον στάβλο της!...

Read more
Έφυγαν από τη ζωή δύο Τρικαλινοί
Κοινωνικά

Απεβίωσε η Αρτεμησια Καρτσουκη

11 Οκτωβρίου 2025
0

Την αγαπημένη μας μητέρα γιαγιά αδελφή και θεία ΑΡΤΕΜΗΣΙΑ ΝΙK. ΚΑΡΤΣΟΥΚΗ  ΕΤΩΝ 92  Θανόυσα κηδεύουμε το Σάββατο 11\10\2025 και ώρα...

Read more
Μήνυμα ζωής για την Ψυχική Υγεία από το Νοσοκομείο Τρικάλων
Τοπικά

Μήνυμα ζωής για την Ψυχική Υγεία από το Νοσοκομείο Τρικάλων

11 Οκτωβρίου 2025
0

Με πρωτοβουλία του Ψυχιατρικού Τμήματος, του Διευθυντή κ. Γεωργίου Αράπη και των συνεργατών του, σε συνεργασία με το Ψυχιατρικό Τμήμα...

Read more
Τρεις ημέρες με «Γιορτές Παράδοσης» στον 14ο Μύλο των Ξωτικών
Διάφορα

Τρεις ημέρες με «Γιορτές Παράδοσης» στον 14ο Μύλο των Ξωτικών

11 Οκτωβρίου 2025
0

Η μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων στα Τρίκαλα συναντά και φέτος την παράδοση! Στις 5, 6 και 7 Δεκεμβρίου 2025 ο...

Read more
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει στη δράση του ΟΟΣΑ & της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Talent Booster Mechanism»
Ελλάδα

Πρωτοπόροι στην έρευνα και την ανάπτυξη η Περιφέρεια Θεσσαλίας

10 Οκτωβρίου 2025
0

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου LIFE21-NAT-IT-LIFE DREAM “Αποκατάσταση βαθέων υφάλων και απομάκρυνση απορριμμάτων στη Μεσόγειο Θάλασσα”, πρόκειται να πραγματοποιηθεί πόντιση...

Read more
ΔΕΗ – project PARALIES: Συνεργασία για τον καθαρισμό και την προστασία των ελληνικών παραλιών για 4η χρονιά
Διάφορα

ΔΕΗ – project PARALIES: Συνεργασία για τον καθαρισμό και την προστασία των ελληνικών παραλιών για 4η χρονιά

10 Οκτωβρίου 2025
0

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η φετινή δράση της ΔΕΗ με το project PARALIES, στο πλαίσιο μίας συνεργασίας που συνεχίζεται για τέταρτη...

Read more
Έναρξη Διεργασιών Εσωκομματικών Εκλογών της Νέας Δημοκρατίας
Τοπικά

Έναρξη Διεργασιών Εσωκομματικών Εκλογών της Νέας Δημοκρατίας

10 Οκτωβρίου 2025
0

Ξεκίνησε την Πέμπτη 9/10/2025, η διαδικασία των Εσωκομματικών Εκλογών της Παράταξης μας, με την κατάθεση Υποψηφιοτήτων των Συνέδρων. Η παραπάνω...

Read more
Μην περιμένεις να σου πέσει ο κλήρος … φόρα το κράνος!
Τοπικά

Μην περιμένεις να σου πέσει ο κλήρος … φόρα το κράνος!

10 Οκτωβρίου 2025
0

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας με τίτλο «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους», από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων παραδόθηκαν...

Read more
Τρεις Τρικαλινοί έφυγαν από την ζωή
Κοινωνικά

Έφυγα από την ζωή δύο Τρικαλινοί

10 Οκτωβρίου 2025
0

Τον πολυαγαπημένο μας πατέρα, παππού , αδελφό και θείο ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΩΝ. ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΣΥΝΤ/ΧΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ   ΕΤΩΝ 79 Θανόντα κηδεύουμε την...

Read more
Φρίκη: 12χρονη γέννησε το μωρό του βιαστή αδελφού της
Ελλάδα

Καρδιτσιώτης καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη για βιασμό της ανήλικης εγγονής του

10 Οκτωβρίου 2025
0

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 15 ετών και εννέα μηνών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας ένας ηλικιωμένος για γενετήσιες...

Read more
Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη – Δείτε βίντεο
Ελλάδα

Μαρινάκης: Στόχος να ξεκινήσουν οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ στους αγρότες εντός των επόμενων ημερών

9 Οκτωβρίου 2025
0

Για τις επιδοτήσεις στους αγρότες κλήθηκε να απαντήσει κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Όπως...

Read more
Σοκ στον Τύρναβο: 62χρονος βρέθηκε νεκρός σε μπαλκόνι – Εντοπίστηκε από γείτονες – Εκτιμάται ότι είχε πεθάνει μέρες πριν
Ελλάδα

Σοκ στον Τύρναβο: 62χρονος βρέθηκε νεκρός σε μπαλκόνι – Εντοπίστηκε από γείτονες – Εκτιμάται ότι είχε πεθάνει μέρες πριν

9 Οκτωβρίου 2025
0

Σοκ έχει προκαλέσει στον Τύρναβο ο θάνατος ενός 62χρονου άνδρα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του. Σύμφωνα με πληροφορίες...

Read more
Την Άνοιξη του 26 η λειτουργία της πρώτης Μονάδα Μεταμόσχευσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο
Ελλάδα

Την Άνοιξη του 26 η λειτουργία της πρώτης Μονάδα Μεταμόσχευσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

9 Οκτωβρίου 2025
0

Την τρίτη κατά σειρά επίσκεψή του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, στο πλαίσιο της...

Read more
Εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων με θύματα Νεπαλέζους εργάτες
Ελλάδα

Εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων με θύματα Νεπαλέζους εργάτες

9 Οκτωβρίου 2025
0

Από την Υποδιεύθυνση Καταπολέμησης Διακίνησης και Εμπορίας Ανθρώπων και Αγαθών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη...

Read more
Next Post
Οι προτάσεις της Θεσσαλίας για  συντεταγμένη αντιμετώπιση του ενδεχομένου  τρίτου κύματος  της πανδημίας του  κορωνοιού

Οι προτάσεις της Θεσσαλίας για συντεταγμένη αντιμετώπιση του ενδεχομένου τρίτου κύματος της πανδημίας του κορωνοιού

Παπακώστα: Συνδέουμε την επαγγελματική εκπαίδευση με την εγχώρια αγορά εργασίας

Παπακώστα: «Το 2021 ας φανούμε πιο αλληλέγγυοι προς την ανάγκη των συνανθρώπων μας».

Η κοινωνία πρέπει σήμερα να προηγείται της οικονομίας

Κόκκαλης σε Γεωργιάδη: «Προς αφανισμό οι μικρέμποροι βιομηχανικών προϊόντων»

Κορονοϊός: Μαζικοί εμβολιασμοί στην Ρωσία

Καρδίτσα: Σάλος με έντυπο συναίνεσης εμβολιασμού - Ζήτησε (και έλαβε) την παραίτηση ο Κικίλιας

Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκε υπουργός Ενέργειας ο Κώστας Σκρέκας (BINTEO)

Κώστας Σκρέκας: Με συνεργασία και σκληρή προσπάθεια, θα τα καταφέρουμε

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies
  • Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων
Μέλος του eMedia - Αρ. Μητρώου: 14251

Ο παρών ιστότοπος Farkadonaday.gr δηλώνει ότι είναι συμμορφωμένος με τη σύσταση (Ε.Ε.) 2018//334 της επιτροπής της 1/3/2018 σχετικά με μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
© 2020 farkadonaday.gr

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Παραπολιτικά
  • Επιχειρείν
  • Ελλάδα
  • Διεθνή
  • Κοινωνικά
  • Διάφορα
  • Επικοινωνία