Μικέλης Χατζηγάκης: Mακάρι να υπήρχαν και σήμερα πολιτικοί σαν τον Πωλ Σαρμπάνη

Ο Μικέλης Χατζηγάκης αποχαιρέτησε τον πρώην γερουσιαστή του Μέριλαντ Πωλ Σαρμπάνη, ο οποίος υπερασπίστηκε με επιμονή τα θέματα του Ελληνισμού για 30 χρόνια στην αμερικανική Γερουσία.

O γερουσιαστής Πωλ Σαρμπάνης πέθανε, σε ηλικία 87 ετών και την είδηση του θανάτου του την ανακοίνωσε ο γιός του και βουλευτής του Μέριλαντ Τζον Σαρμπάνης, λέγοντας: «ο πατέρας μου, ο γερουσιαστής Πωλ Σαρμπάνης, πέθανε ειρηνικά σήμερα το απόγευμα στη Βαλτιμόρη».

Συγκεκριμένα ο Μικέλης Χατζηγάκης με μια ανάρτηση στο facebook αναφέρει:
Ένας από τους σημαντικότερους Ελληνοαμερικανούς πολιτικούς απεβίωσε σήμερα. Ο Πωλ Σαρμπάνης ήταν πανίσχυρος Γερουσιαστής ο οποίος σταθερά στήριζε την Ελλάδα στα κέντρα εξουσίας των ΗΠΑ. Καμία φορά το έκανε σιωπηρά συμβουλεύοντας Ελληνικές κυβερνήσεις και Πρωθυπουργούς, και άλλες φορές το έκανε ενεργά είτε μέσα από την Γερουσία, είτε μέσω από τα Αμερικανικά ΜΜΕ, είτε στις συναντήσεις του στον Λευκό Οίκο. Είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω και προσωπικά πριν από 14 χρόνια στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου στην Νέα Υόρκη. Είχε εκφωνήσει μια μεστή και συγκροτημένη ομιλία που υποστήριζε την Ελλάδα. Θυμάμαι όταν τελείωσε τον λόγο του τον πλησίασα και τον ρώτησα για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και μου έκανε εντύπωση η απλότητα του και ο χρόνος που αφιέρωσε να απαντήσει στην απορία ενός νέου ανθρώπου. Μακάρι να υπήρχαν και σήμερα πολιτικοί σαν τον Πωλ Σαρμπάνη. Η Ελλάδα τους έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ τα τελευταία 40 χρόνια.